Fa-ti munca mai usoara cu urmatoarele mici secrete!

In general ruletele de o calitate foarte buna au niste utilitati pe care nu toti le cunosc. Mai jos iti prezint unele dintre cele mai importante:

1. Ruletele care nu sunt magnetice prezinta o gaura in partea agatatoare. Aceasta iti poate fi de folos atunci cand ai de trasat un cerc. Se fixeaza un cui sau un surub pe suprafata pe care urmeaza sa fie trasat cercul si apoi se agata in gaura respectiva gamalia.

Ulterior deschide ruleta astfel incat sa obtii raza dorita si cu ajutorul unui instrument de scris se roteste usor obtinand cercul perfect.

2. Ruletele magnetice de calitate au in capatul agatator magneti puternici – neodium. Acest tip de ruleta este foarte des utilizata in montarea cadrelor pentru placile de gips carton.

3. Toate ruletele au capatul agatator care este fixat pe banda numerotata o marja de lucru. Aceasta marja este fix grosimea capatului agatator – mai mare pentru ruletele magnetice mai mica pentru celelalte. Aceasta marja ajuta la masurarea precisa a suprafetelor la exterior cat si la interior, culisand dupa caz.

4. Suprafetele cauciucate care invelesc ruleta sunt foarte bune pentru o rezistenta la socuri dar si pentru a sterge inscrisurile creionului pe suprafetele de lucru. O poti folosi foarte usor in tamplarie ca pe o guma de sters.

5. Exista rulete care pe partea din spate au o masura care indica dimensiunea ruletei. Atunci cand ai de masurat obiecte la interior, poti aduna valoare obtinuta de pe banda gradata cu dimensiunea inscrisa pe ruleta, astfel incat sa poti obtine valoarea corecta a interiorului masurat.

Mai poti tine cont de urmatoarele aspecte atunci cand vrei sa iti alegi o ruleta:

  • Fondul alb pe care sunt imprimate cifre mari ajuta la o vizibilitate sporita;
  • Exista rulete cu imprimare fosforescenta pentru o vizibilitate sporita in lumina scazuta;
  • Printul pe ambele fete ale benzii faciliteaza lucrul in diverse pozitii;
  • Latimea benzii permite o deschidere mare a ruletei. O ruleta potrivita de 5m are o latime minima de 25mm.
  • Indicativul II roman atesta ca acea ruleta are o masurare precisa.

Sper ca ti-am fost de folos, daca ai si alte secrete te rog frumos sa le lasi in comentarii!

Ruletele din imagini le gasesti pe www.tehnicexpert.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *